Londen was in het weekend van 17 juni – 19 juni 2016 de plaats waar 50 ervaren karatedocenten uit 10 landen van over de hele wereld bijeen kwamen om deel te nemen aan de leaders course van de WIKF.

Deze training wordt gegeven met leden van de wereld technische commissie onder leiding van de wereld technische directeur Jon Wicks die zelf houder is van de 8e dan wado ryu karate.

Drie zeer ervaren karateka’s, Robin Verbeek, Robbin Ooms en Isabel Mellegers allen houder van de 3e dan, van Karate Instituut Wairando vertrokken afgelopen vrijdag 17 juni op uitnodiging van de WIKF Nederland naar Frankrijk om de oversteek te maken per boot richting Engeland.

In deze leaders course gaat het met name over de specifieke details van de technieken die zowel in theorie als in praktijk worden geleerd. Dat het niet zomaar een training was bleek wel uit het hoge niveau van de deelnemers en de kleinste details in de technieken waar Jon Wicks bij stilstond. De deelnemers werden letterlijk hard getraind, er waren geen matten maar ze moesten gewoon op straatstenen trainen. Alle deelnemers moesten putten uit hun uit hun vaardigheden met de technieken en alles uit hun ervaring halen om zichzelf niet te beschadigen en zware blessures op te lopen.

Heel veel verschillende aanvallen en verdedigingen werden doorgenomen en omdat het om ervaren karatedocenten gaat werd er veel van hen verwacht. Ook aanvallen met messen, zwaarden en stokken kwamen aanbod, zelfs zittende aanvallen werden besproken en getraind.

Na twee dagen zeer hard en intensief trainen mochten Robin Verbeek en Robbin Ooms aan het eind van de tweede dag als enige deelnemers het officiële WIKF-examen doen voor hun 4e dan in wado ryu karate dat afgenomen werd door Jon Wicks.

Als Karate Instituut Wairando zijn we zeer blij met deze fantastische prestatie, maar bovenal trots dat zij onze docenten zijn met zoveel kennis en kwaliteit. Een dergelijk niveau kun je alleen bereiken als je jarenlang zelf hard en intensief traint.

Foto: v.l.n.r. Jon Wicks (8e dan), Robbin Ooms (4e dan), Robin Verbeek (4e dan) en Wim Massee (7e dan)