Op 15 maart 2020 is Nederland voor het eerst geconfronteerd met de negatieve gevolgen van het toen nog redelijk onbekende COVID-19 virus. We konden op dat moment niet bedenken dat het meer dan een jaar zou gaan duren voordat we onze bewegingsvrijheid weer terug zouden krijgen. Tussendoor hebben we ook momenten gekend dat we binnen mochten zijn, weliswaar beperkt maar toch het kon. Helaas heeft zich dat niet verder doorgezet.

Op 5 juni geeft de overheid, door de dalingen van het aantal mensen op de IC-afdelingen met COVID-19 en door het vaccinatieniveau, het binnen sporten bijna volledig vrijgegeven. Deze ontwikkelingen zijn positief.

We hopen dat deze ontwikkelingen zich voortzetten en alles zich normaliseert tot het niveau van voor 15 maart 2020. Onderstaand tref je nog de voorwaarden aan waaronder dat kan plaatsvinden.

De voorwaarden:

Er kan weer beperkt binnen gesport worden. Hiervoor geldt een aantal voorwaarden.

  • Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel. Groepslessen zijn voor meer dan twee personen vanaf 18 jaar en ouder niet toegestaan.
  • Het is wel toegestaan dat meerdere groepjes van maximaal 2 personen van achttien jaar en ouder in dezelfde ruimte sporten. Zij dienen altijd anderhalve meter afstand van elkaar en de instructeurs te houden. Dit mag met een maximum van 30 personen per ruimte. Dit is exclusief instructeurs.
  • Een instructeur mag niet meerdere groepjes van 2 mensen tegelijkertijd lesgeven. De instructeur mag wel tussen de groepjes rondlopen en dient daarbij altijd anderhalve meter afstand houden.
  • Kleedkamers (m.u.v. zwembaden) en douches zijn gesloten. Alle sauna’s zijn momenteel gesloten. Dit geldt dus ook voor sauna’s op sportlocaties.
  • Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.
  • Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.

Voorwaarden voor kinderen tot en met 17 jaar

Er gelden geen beperkingen. Sporten in groepsverband is toegestaan. Wedstrijden zijn toegestaan. Maar alleen met teams van de eigen club. Hierbij mag geen publiek aanwezig zijn.

Voorwaarden voor volwassenen vanaf 18 jaar

Individuele sportbeoefening is toegestaan. Of in groepsverband met maximaal 2 personen. Dit is exclusief instructeur. Afstand 1,5 meter is verplicht. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan.

Het docententeam