Op 23 september werd het NK Wado gehouden. Karate Instituut Wairando was hierbij zeer succesvol. Met maar liefst 10 deelnemers werden in de verschillende categorieën dertien prijzen behaald. Tien karateka bereikten de hoogste trede van het podium. Er werden twee zilveren medailles behaald en één bronzen plak.

De ochtend begon met kata

Dat is de stijlvorm waarbij je vecht tegen meerdere denkbeeldige tegenstanders. Kata werden gelopen volgens het afvalsysteem. Als je niet voldoende vlaggetjes haalde, viel je af. Als de tegenstander in de finale terecht kwam, mocht je uiteindelijk nog om de derde plaats lopen. Als er te weinig deelnemers waren, dan werd de wedstrijd gespeeld via het round robin systeem. Dat wil zeggen, dat je tegen iedere deelnemer je kata mag lopen.
Mila mocht het spits afbijten en won daarbij goud in de categorie meisjes 8-9 jaar. Olivia werd in dezelfde categorie derde.
Daarna was de beurt aan Mattijs en Roel in de categorie jongens 14-15 jaar. Mattijs viel helaas net buiten de prijzen, maar Roel werd eerste in zijn poule.
Nadia werd in de poule meisjes 12-13 jaar ook eerste. In de poule meisjes 16-17 werd Chayenne eerste en in dezelfde leeftijdsklasse bij de mannen werd Tim ook eerste. Will Huang werd eerste in de klasse senioren heren 18-34 jaar. In de categorie dames senioren 18-34 jaar werd Isabel eerste, ondanks een vervelende rugblessure.
Bij de dames veteranen werd Esmeralda Nederlands kampioen, Martha werd in deze categorie tweede.

‘s Middags was kumite aan de beurt

Bij het kumite, het sparren, werd het vaak erg spannend. De karateka van Wairando deden hun uiterste best om ook hier prijzen te pakken. En dat lukte!
Mila werd in de categorie meisjes 8-9 jaar -26 kilo tweede. Zij moest ‘best of three’. Haar tegenstandster had drie partijen nodig om te winnen. In de poule jongens 8-9 jaar +27 kilo werd Jay eerste.
Roel speelde zich een weg naar de derde plaats in de categorie jongens 14-15 jaar -52 kilo. Het was nog even spannend omdat iedere deelnemer in zijn poule een wedstrijd had gewonnen. Het werd op punten beslist. Tim moest in zijn poule jongens 16-17 jaar +68 kilo helaas opgeven. Zijn blessure speelde weer op.
Marcel prolongeerde zijn titel net niet: in zijn categorie veteranen heren -84 kilo werd hij tweede. In de categorie dames veteranen open klasse moest Martha hard werken om haar eerste plaats te verdienen. Zij had drie ronden nodig om van haar tegenstandster te winnen.

Karate Instituut Wairando heeft een zeer goed NK gedraaid. De coaches zijn bijzonder trots op iedereen die mee heeft gedaan, of ze nu een medaille hebben gewonnen of niet.