In Curacao hebben de dames op het WIKF wereldkampioenschap Wado Ryu karate het fantastisch gedaan. In deze internationale mix van landen hebben Isabel Mellegers, Martha Pelkman, Esmeralda Visser, Adriana en Olivia Rozenblad hard gestreden voor de titels.

In het onderdeel kata hebben Isabel Mellegers en Martha Pelkman een medaille gewonnen. Bij de dames 18+ behaalde Isabel Mellegers het goud. Naast haar eerder gewonnen (2x) goud EK kata,  goud EK individueel,  goud EK team,  kan ze nu deze felbegeerde gouden medaille op haar lijst erbij schrijven voor kata. Maar dat was nog niet alles wat Isabel in petto had voor dit kampioenschap. Ze behaalde een zilveren medaille voor het onderdeel kumite individueel + 68kg en daarmee pakte ze een 2e podiumplaats. Naast al dit WK-eremetaal wist ze trouwens  twee weken geleden ook al het goud te pakken op het NK kata in Rotterdam. Door een blessure aan haar rug heeft ze toen niet mee kunnen doen aan kumite. De rust – blijkt – heeft haar goed gedaan om goed te kunnen presteren op kumite.

Martha Pelkman heeft bij de dames 34+ het brons weten te bemachtigen in het onderdeel kata. Op het NK afgelopen september in Rotterdam behaalde ze zilver op hetzelfde onderdeel. Helaas was, na een zwaar gevochten partij in Curacao, haar tegenstandster als winnaar uitgeroepen ondanks het overmatig zware contact van deze tegenstandster op haar. (Wado Ryu is semi contact). Daarmee viel ze buiten de podiumplaatsen en kon ze op dit onderdeel het eremetaal niet mee naar huis nemen.

Esmeralda behaalde net een 4e plek en miste daarom op een haartje na het podium, maar afgelopen september in Rotterdam op het NK behaalde ze het goud op het onderdeel kata.

De zusjes Adriana en Olivia Rozenblad hebben respectievelijk de 7e en de 5e plek op het WK in het onderdeel kata gehaald. Adriana heeft zich ondanks de teleurstelling van de vorige dag wel goed weten te herstellen en kon door haar mentale switch een 2e podiumplaats pakken op het onderdeel kumite en heeft de zilveren medaille daarom rond haar nek kunnen hangen om mee naar huis te nemen.

We zijn als Karate Instituut Wairando erg trots op alle kleine en grote dames om in dit sterke internationale veld deze resultaten te halen. Chapeau!

Foto 1: v.l.n.r. de heer W. Millerson – president WIKF  Curacao – Isabel Mellegers (4e dan) –  Martha Pelkman (1e dan) – mevrouw C. Reeberg vice voorzitter KBN en portefeuillehouder Topsport binnen de KBN.  Esmeralda Visser  en Adriana & Olivia Rozenblad staan hier helaas niet bij.

Foto 2: v.l.n.r. Esmeralda Visser, Isabel Mellegers, Oliva en Adriana Rozenblad en Martha Pelkman.