Op 3 december 2017 stond de stad Rotterdam even in het teken van Spanje. Rotterdam had de meervoudig Spaans wereldkampioen Ivan Leal Reglero te gast. Ivan is 6-voudig wereldkampioen, 9-voudig Europees kampioen en 26-voudig Spaans nationaal kampioen. Patrick van Daalen, zelf ook een karatekampioen, was zijn gastheer voor de hele dag. Deze Spaanse karate grootheid is uitgenodigd door de WIKF (Wado International Karate Federation) en de voorzitter Michel IJzendoorn was tijdens de stages ook de tolk.

Van Karate Instituut Wairando waren van de jeugd Jay Stigter en Mila Pieplenbosch aanwezig, beiden hebben op de afgelopen toernooien – Wado NK, ONJK, NK open en de komende Sittard Cup – op behoorlijk hoog wedstrijdniveau gedraaid. Zowel Jay als Mila hebben de twee stages onder de 14 jaar gevolgd. De opkomst van het aantal deelnemers in deze categorie was hoog. Ivan begon zijn opwarming met een spel, waarbij iedereen zich langzaam begon op te warmen en tegelijk met het “kumite” karate bezig was. Na 1,5 uur intensief trainen en een hoop nieuwe ervaringen kwamen Jay en Mila na twee stages helemaal blij de mat af en wilden eigenlijk nog meer trainen. Maar na 3 uur trainen vonden de coaches Wim en Dave het wel genoeg. Ze hebben weer veel geleerd, maar vooral hetgeen ze al kenden even met een andere invalshoek bekeken.

Van de senioren was alleen Eric van Putten aanwezig. Hij heeft ook twee stages gevolgd en heeft het zeer waardevol gevonden.