Beste Wairando karateka’s,

Dit bericht is speciaal voor de karateka’s met een witte band. Voor de andere karateka’s met hogere banden staan hier wel de examendata voor 2018.

Op je karatetrainingen bij Karate Instituut Wairando kun je jezelf verder ontwikkelen in wado ryu karate. Uiteraard wil je ook andere technieken leren die na je witte band komen. Dat kan als je je slip of gele band hebt. We hebben bij Wairando 2x per jaar een mogelijkheid dat je jezelf kunt laten toetsen door het afleggen van een karate-examen. Nadat je geslaagd bent voor het examen krijg je direct je slip of gele band uitgereikt door de examinatoren. Je krijgt er ook een mooi diploma bij, zodat je het aan iedereen kunt laten zien dat jij geslaagd bent voor je slip of gele band.

De examencommissie bestaat uit:

Robbin (4e dan), Robin (4e dan), John (3e dan) – assistent examinatoren

Het examen wordt op de volgende data afgenomen.

  1. Zaterdag 3 februari 2018
  2. Zaterdag 30 juni 2018

Deze data zijn de enige momenten in het jaar dat je jezelf kunt laten beoordelen voor een volgende slip of gele band. Als houder van een witte band krijg je binnenkort een brief met alle exameneisen van ons om van witte band naar een slip of gele band te gaan. Als je onder de 16 jaar bent is het mogelijk om van een witte band naar een gele band te gaan, maar dat is volledig afhankelijk van hoe goed je de karatetechnieken uitvoert op je karate-examen (goed is hier zoals het moet zijn). Maar vanaf dan is het altijd eerst een slip in een bepaalde kleur voordat je naar een volgende band verder mag.

Het examen is van 11:00 – 13:00 uur in sportzaal de Welhorst 6 aan de Welhorst in Zwijndrecht. Je familie en vrienden mogen allemaal aanwezig zijn om te zien hoe goed jij het doet op het examen (iedereen wel zijn schoenen uit doen). Van 10:00 – 11:00 uur kun je nog de laatste technieken trainen en jezelf nog laten corrigeren door de docenten of als je nog vragen hebt over de technieken deze dan te stellen.

Aanstaande 23 december 2017 of op de eerste les op 6 of 8 of 9 januari 2018 krijg je van ons een examen-inschrijfformulier. Deze dien je dan de week daarna ingevuld in te leveren bij een van de leraren.

TIP: je hebt nog een paar weken inclusief de kerstvakantie, om in hetzelfde ritme te blijven van je training en om de technieken goed te leren is het goed als je in je kerstvakantie, al is het maar 20 minuten per dag, doorgaat met oefenen van de technieken.

Heel veel succes alvast.

Het coachteam & trainers

Robbin, Robin, Wim, Dave, Peter en John