Het jaar 2018 is net begonnen en een hele groep enthousiaste en gedreven karateka’s van verschillende karatescholen stonden op 7 januari 2018 weer op de tatami om zich voor te bereiden op het Europese kampioenschap in Braga Portugal van 19 juli tot 22 juli 2018.

Deze eerste centrale training werd verzorgd door Nabil Ou-Aissa van karateschool Fightin Nabil in Amsterdam. Het begon eerst met een inleiding door de voorzitter Michel IJzendoorn van de WIKF. Hij vertelde nog even waar de komende jaren de EK en WK kampioenschappen worden gehouden en wat de voorwaarden zijn voor het kunnen meedoen aan een EK of WK.

Rond 16:30 – was de start en pas rond 17:45 uur was de jeugd vanaf 8 tot en met 13 jaar klaar. Jay Stigter, Martha Pelkman en Mila Pieplenbosch waren vanuit Karate Instituut Wairando aanwezig op deze centrale training.

Iedereen had zweet op zijn of haar voorhoofd inclusief de bijhorende rode wangen. De opkomst was goed en er werd door iedereen echt met de juiste focus getraind. Aan de kant zaten alle ouders geduldig te kijken in een ontspannen sfeer.

Dit was de eerste centrale training, de volgende is op 17 februari 2018 bij Unity 99 in Rotterdam. Dan wordt de kumite training verzorgd door Patrick van Daalen en Oneill Zuiverloon.