Zaterdag 21 april 2018 deden Nadia Pieplenbosch en Martha Pelkman voor Karate Instituut Wairando mee aan de Smaal Cup in Apeldoorn. Nadia werd vijfde, Martha behaalde een gedeeld derde plaats. Robbin heeft de beide dames uitstekend gecoacht tijdens de wedstrijden. De Smaal Cup is een open toernooi, waarbij meerdere karatestijlen mogen deelnemen.

Nadia begon de middag in een zware poule van vijftien meisjes in de leeftijd 14-15 jaar. Als eerste liep Nadia kata Bassai, maar ze had een paar kleine wankelingen, waardoor ze verloor van haar tegenstandster. Omdat dit meisje in de finale terechtkwam, had Nadia recht op een herkansing. In de repechage liep Nadia kata Seishan. Zij won een vlaggetje, maar dit was niet genoeg om de derde plaats te bemachtigen.

Daarna was Martha aan de beurt. In de categorie 35+ dames liep zij achtereenvolgens Bassai, Niseishi en Seishan. Zij werd vierde. Het was niet duidelijk of er een gedeeld derde plaats werd uitgereikt in deze poule. Bij navraag bleek dat dit in eerste instantie niet het geval was. Onderweg naar huis kreeg ze te horen dat er toch een gedeeld derde plaats was. Dave heeft toen Martha’s medaille opgehaald.

Deze wedstrijd is voor Nadia en Martha een oefenwedstrijd geweest voor het EK in Braga, waarvoor de dames allebei geselecteerd zijn. Zo konden zij weer wat ervaring opdoen met katawedstrijden en de spanning die daarbij komt kijken. Op zondag 22 april zullen er nog kumite-wedstrijden plaatsvinden in Apeldoorn waar Karate Instituut Wairando ook weer goed vertegenwoordigd zal zijn.