Vandaag reisden vijf van onze Wairando karateka’s af naar Hoogvliet voor de Internationale Rotterdam Cup. 500 deelnemers kwamen naar Hoogvliet om deel te nemen aan dit zwaar bezette toernooi; de tegenstanders kwamen uit India, Suriname, San Salvador, Oekraïne, Engeland, Italië, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, België en Nederland.

In de ochtend waren er katawedstrijden waar we helaas geen deelnemers hadden. In de middag startte het kumite (vrij vechten). Jay, Roel, Tim en Marcel meldden zich bij de coach Wim in de opwarmingsruimte om zich klaar te maken. Matthijs moest helaas door een blessure afmelden en wij hopen dat hij snel herstelt voor de volgende wedstrijden.

Jay Stigter mocht het spits afbijten om 14.30 uur in een grote poule van 39 deelnemers. Jay startte de eerste wedstrijd redelijk: helaas was hij niet scherp genoeg en verloor hij met 3-1. Doordat ze tegenstander in de finale kwam mocht hij strijden om derde plaats. In de eerste herkansing werd het na een pittige strijd 2-2 en wist hij de winst te bemachtigen op jurybeslissing. De volgende ronde werd ook pittig met een paar rake klappen, maar hij wist hem over de streep te trekken met 1-0 en kwam op het podium op de derde plaats.

Daarna kwam Tim van Kempen om 15.55 uur. De eerste wedstrijd was hij vrijgeloot. De tweede ronde was hij ruim te sterk voor zijn tegenstander en wist dit met 6-0 te winnen. In de halve finale verloor hij helaas met 5-0. Ook Tim kon gaan strijden in de herkansing en dat deed hij. Door de warmte en benauwdheid in de zaal viel dit niet mee, maar op doorzettingsvermogen wist Tim de winst binnen te slepen met 3-2 en ook hij ontving een medaille voor de derde plaats.

Toen mocht Roel van Kempen aan de bak. In de eerste wedstrijd nam hij veel initiatief en bleef aanvallen. Helaas mocht dit niet baten voor een punt en bleef het 0-0. Omdat hij de beste op de mat was, besloten de scheidsrechters unaniem voor de winst van Roel. In de tweede ronde moest hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander: hij verloor met 3-0. Ook Roel mocht gaan strijden in de herkansing. Hij verloor helaas met 2-0 en werd uiteindelijk 5de.

Als laatste mocht Marcel Both laten zien wat hij kon in de categorie 35+. In de eerste wedstrijd wist hij overtuigend met 5-1 te winnen van zijn Oekraïense tegenstander. De tweede ronde moest hij aantreden tegen een tegenstander uit India. Deze wedstrijd werd ook gewonnen door Marcel omdat zijn tegenstander vier keer de mat verliet en daardoor werd gediskwalificeerd. Hierdoor mocht hij in de FINALE aantreden tegen de bekende Daniel Sabanovic. Marcel wist hier niet de winst te behalen en werd na een pittige wedstrijd 2de. Een mooie prestatie.

Coach Wim is trots op het resultaat en op de karateka’s: drie van de vier deelnemers die prijzen mee naar huis nemen is TOP! Op naar het volgende toernooi.

Het volgende toernooi vindt plaats op 17 juni in Buitenveldert. Daar zullen de karateka’s die deelnemen aan de EK in Braga en gesponsord worden door adidas hun laatste voorbereidingen treffen voor de wedstrijden.