Afgelopen zondag was in Amsterdam de Internationale Buitenveldert Cup. Leden van de EK-selectie 2018 van Karate Instituut Wairando (gevestigd in Dordrecht, Zwijndrecht, Hoogvliet en Schiedam) die dit karatetoernooi konden draaien in volledig Adidas tenue dankzij hun sponsor Sportief BV deden mee en pakten podiumplaatsen in de verschillende categorieën en onderdelen.

Meer dan 600 karatedeelnemers streden om het goud op de twee onderdelen kata en kumite. Het toernooi begon met kata. In dit onderdeel deden van het EK-team Nadia Pieplenbosch, Isabel Mellegers en Martha Pelkman mee. De Poule van Nadia was zeer goed vertegenwoordigd: 22 deelnemers hadden zich ingeschreven in de categorie (14-15 jaar). Helaas was haar eerste tegenstandster net iets sterker, zij won uiteindelijk ook de categorie. Nadia mocht nog proberen voor de derde plaats, maar helaas lukte dit niet.
Isabel en Martha zaten ook in een sterke poule 18+. Uiteindelijk kwam Isabel nog in de gelegenheid voor een derde plaats, maar haar tegenstandster kreeg 4 van de 5 scheidsrechters mee. Martha werd in de eerste ronde helaas verslagen. Zij mocht ook nog proberen voor de derde plaats, maar werd helaas met 4 vlaggetjes tegen 1 overwonnen.

Senna Lengkeek deed voor het eerst mee aan een dergelijke groot toernooi. Ze wist de eerste ronde te winnen. Daarna was de jongen waar ze tegen moest iets sterker. In het gevecht om de derde plaats verloor ze net en haalde daarmee een 4e plaats.

In de middag begonnen de kumite-wedstrijden. Marcel Both was helaas door een blessure aan zijn knie niet in staat om de wedstrijden te draaien. Zo ook Kardo Jaheel die een blessure had aan zijn hand.

Van het EK-team deden Isabel, Martha, Jay Stigter en Mila Pieplenbosch mee. Karate Instituut Wairando had echter nog meer deelnemers meegenomen. Saar Lengkeek werd derde met (0:5-8:3-7:5). Haar broer Thijs verloor helaas in zijn eerste match met (0:7) maar doordat Joshua in de finale kwam, mocht hij strijden om de derde plek: Thijs verloor deze met (0:2).

Jeremiah Onoria verloor met (4:7), Keyano Velthuis verloor met (2:8), Jimmy Hegger verloor zijn eerste wedstrijd met (2:2) omdat zijn tegenstander senshu (voordeel) had. In de strijd om de derde plek verloor Jimmy uiteindelijk met (3:8).
Fatima die tegen sterke en zeer ervaren karateka’s stond verloor haar wedstrijden met (0:3-0:1-0:6-3:6) en had met haar eerste grote toernooi ervaring toch een geweldig toernooi gedraaid.

De overige EK-selectieleden, gesponsord door Sportief BV, die aan kumite meededen en podiumplaatsen pakten, waren Mila Pieplenbosch die haar wedstrijden won met (8:2-10:10 met senshu en 5:1) en daarmee de gouden podiumplek wist binnen te halen. Jay Stigter stond ook in een grote poule maar wist uiteindelijk in zijn match om de derde plek het brons te bemachtigen.

Isabel Mellegers wist haar jarenlange toernooi ervaring om te zetten in een gouden podiumplaats met (2:0-3:0-2:2 met senshu). Helaas liep Martha Pelkman tijdens haar eerste wedstrijd een knieblessure op en moest opgeven.

De coaches Wim Stigter en Dave Pieplenbosch zijn uiteindelijk zeer tevreden over alle deelnemers. Voor velen was dit het eerste grote internationale toernooi en drie van de vijf EK-selectieleden 2018 die meededen, hadden een podiumplaats te pakken (2x goud en 1x brons). In totaal behaalde Karate Instituut Wairando 2 gouden medailles (Mila en Isabel) en 2 bronzen medailles (Jay en Saar).