Afgelopen weekend vonden de 6e open Waterlandse kampioenschappen plaats in Purmerend, waar Karate Instituut Wairando aanwezig was met negen deelnemers. Dit toernooi was de laatste voorbereiding voor het Europees kampioenschap WIKF later deze maand in Portugal.

Op deze warme zondag behaalden EK-deelnemers Jay Stigter en Mila Pieplenbosch respectievelijk de tweede en derde plaats na een aantal zware wedstrijden waarin ze beiden van hun Nederlandse rivalen wisten te winnen. Verder wisten in het ochtendprogramma beginners Saar Lengkeek en Jeremiah Onoria verrassend te overtuigen met een derde plaats. Keyano Velthuis viel, ondanks een viertal goede partijen, met een 5e plek helaas buiten de prijzen.

Aan het begin van het middagprogramma mocht als eerste Fatima Castro in actie komen. Dit was pas haar derde toernooi maar toch wist ze de vierde plaats te behalen, weliswaar net buiten de prijzen maar toch een mooie prestatie.

Als laatsten mochten Thijs Lengkeek, Matthijs de Jong en Tim van Kempen in actie komen. In dit lastige middagprogramma wist beginner Thijs met een aantal sterke wedstrijden een mooie derde plek te behalen. Mathijs greep met een vierde plek net naast het brons maar heeft vandaag de coaches wel overtuigd van zijn goede vooruitgang. Als laatste mocht Tim plaatsnemen op de mat en hij kon dankzij een nieuwe tactiek het zilver mee naar huis nemen.

De coaches Wim en Robin kijken terug op een goed georganiseerd toernooi met mooie prestaties van zowel de beginners als meer ervaren karateka’s. Ook kijken ze uit naar het Europees kampioenschap later deze maand en hebben, mede dankzij de prestaties van vandaag, hoge verwachtingen hiervan.

Deze slideshow vereist JavaScript.