Via deze website van Wairando, maar ook via de andere kanalen gaan we de achterban op de hoogte houden van de ontwikkelingen van de EK-ploeg hier in Braga.  

 

Inleiding

Het is eindelijk zover, na vele maanden getraind en verschillende voorbereidende toernooien te hebben gedaan is de hele EK-ploeg van Karate Instituut Wairando op maandag 23 juli 2018 gearriveerd in Braga (Portugal).

De eerste dag

We vertrokken met z’n allen om 06:00 uur vanaf  Schiphol met Transavia richting Portugal. Bij aankomst op het vliegveld in Oporto (08:00 plaatselijke tijd), waar we ook al verschillende andere deelnemers aan het EK zijn tegengekomen, zijn we eerst de verschillende auto’s op gaan halen. Toen we buiten kwamen was het weer niet heel lekker, bewolkt en geen zon, maar gelukkig is dat helemaal goed gekomen want de temperatuur liep op naar 25 graden. Vanuit daar zijn we richting Braga gegaan om eerst even iets te eten en te drinken en de stad Braga een beetje te verkennen.

Het eten en drinken begon al goed, omdat er nog niet veel open was zijn we naar een hamburger tent gegaan in Braga, op de eerste dag. We hebben daar met  9 personen – Robbin, Wim, Marcel, Martha, Nadia, Jay, Mila en Dave & Urs – ons de hamburgers zeer wel laten smaken. Daar bleek dat het eten & drinken in Portugal niet de prijzen kent zoals wij gewend zijn in Nederland. Iedereen had een zeer grote hamburger met friet en twee grote glazen drinken op en dat maar voor € 9,- per persoon.

De stad Braga heeft een leuk centrum met gezellige eettentjes en winkels. We waren net de parkeergarage uit en het eerste geld was al gespendeerd aan een grote beker ijs. Daarna zijn we het stadje gaan verkennen. Na een paar uur in Braga te hebben vertoefd en een voetbal te hebben gekocht – per slot van rekening moet we ook wel een beetje kunnen recreëren – zijn we richting Amares gegaan. Daar is ons appartement gesitueerd. Het was even zoeken, maar dan heb je ook wat.

We zitten in een groot appartement met een grote woonkamer, grote keuken, groot buitenterras met geluidsinstallatie voor de broodnodige muziek, 5 ruime slaapkamers met badkamers. In de woonkamer staat een echte pooltafel waar we onszelf gewoon kunnen vermaken. Na aankomst zijn een aantal mensen boodschappen gaan doen, want ook daar zullen we moeten eten. We hebben besloten met elkaar om die avond lekker met elkaar te gaan BBQ’en. Hamburgers – daar hadden we nog niet genoeg van op – worsten, speklappen en lekkere stokbrood, salade, meloen en nog veel meer. We hebben de geluidsboxen getest en die zijn goedgekeurd.

Rond de klok van 22:00 uur is iedereen toch wel zijn bed op gaan zoeken, want het aantal slaapuurtjes was minder dan normaal. De volgende dag moet iedereen op tijd weer op, want dan begint de training onder leiding van Robbin Ooms. We zijn hier per slot voor rekening toch voor de winst van het EK.

Tot zover de eerste dag.