Dag 3 EK-2018

Deze derde dag is buiten de training een goede rustdag voor het opbouwen naar de wedstrijden op het toernooi geweest.

De EK-ploeg van Karate Instituut Wairando is al gewend aan het ritme, de temperatuur, de omgeving en het slaapritme is van iedereen redelijk tot goed. Ook deze dag is weer begonnen met een goed ontbijt en daarna met de EK- trainingssessie. Nu werd er nog scherper getraind en waren de technieken meer op combinaties gericht en lastige situaties op de tatami, bijvoorbeeld je staat aan de rand van de tatami en je kunt geen kant op, je moet reageren, en dat kan alleen door kort uit te wijken en gelijk te scoren. Uiteraard is, voordat de training begon, eerst een opwarming gedaan door weer een stuk te joggen in de vrije natuur in de omgeving waar we verblijven (Amares).

Dat er voldoende tijd was om te ontspannen bleek wel bij het zwembad. Na de training is iedereen naar het zwembad gegaan om daar uit te rusten of met elkaar te dollen (in het water duwen), gekke capriolen uithalen of gewoon even ballen of een balletje overslaan naar elkaar. Uiteraard ontbraken de bommetjes niet en genoten we allemaal van het koele water. Iedereen was zeer actief bij het zwembad, want toen we vertrokken was het waterniveau één zwembad tegel gezakt en kon het water alleen de rand raken als we met z’n allen de bommetjes aan het maken waren waardoor er veel golfslag was.

Na een paar uur rond het zwembad getoefd te hebben, is de groep zich gaan splitsen om even de tijd individueel in te vullen. Het gezin Pieplenbosch – Dave, Ursula, Nadia en Mila – ging naar Braga toe om te gaan winkelen in het winkelcentrum als ook in het stadje zelf. De anderen – Marcel, Martha, Jay, Wim en Robbin – zijn op verkenningstocht gegaan richting de Sporthal. Het hoofdkwartier is gevestigd in het Mercure Hotel in Braga. Zowel in het hotel als in de Sporthal zijn ze mensen tegengekomen die ze kenden en hebben daar even mee staan praten. Ondertussen waren de vrouwelijke Pieplenboschen zich aan het ontspannen door winkeltje in en winkeltje uit te gaan. Gelukkig waren er comfortabele leren stoelen in het winkelcentrum, zodat dat de wachttijd aangenaam en comfortabel doorgebracht kon worden.

Langzamerhand naderde het tijdstip om te gaan eten. In Braga werd er gezocht naar eerst een Japans restaurant, maar die bestond niet meer in de omgeving waar de Pieplenboschen waren. Toen werd er besloten om de Japanner in te ruilen voor de Spanjaard door maar heerlijke tapas te gaan eten. In een klein straatje vonden we een klein, maar gezellig tapas restaurant en waar de eigenaresse zelf achter het fornuis staat om de verschillende gerechten klaar te maken voor de gasten. De anderen hebben  het ingekochte vlees van de BBQ gebruikt om weer te BBQ’en. Maar daarna hebben ze ontspannen de voetbalwedstrijd zitten kijken.

Rond de klok van 22:00 uur was iedereen weer samen in het appartement in Amares. Daar is nog even genoten van een kopje thee of koffie of fris en is er gekeken naar een film via de laptop van Robbin. Na een driekwartier gingen verschillende mensen hun bed opzoeken. De  volgende dag is het weer klokslag 09:30 uur EK-training en later op die vierde dag zullen de officiële onderdelen van het toernooi gaan beginnen (identificatie, WIKF controle op stages, fotomoment, wegen van ieder kumite teamlid en de gezamenlijke centrale training van de Nederlandse afvaardiging in de Sporthal waar het toernooi wordt gehouden). Al met al zal dat best een drukke dag worden. Dus voldoende rust is relevant.