Dag 4

Dit is een dag van zowel ontspannen als officiële plichtplegingen rondom het Europese kampioenschap 2018 in Braga. Voor de teamleden is het echt begonnen.

De dag begon zoals gewoonlijk met een ontbijt en om 09:30 uur is het joggen weer ingezet in de vrije natuur rondom het appartement in Amares. Het tempo werd er door Robbin ingehouden en iedereen was behoorlijk warm. Gelijk werd er gestart na  het zeer kort oprekken van de benen en armen. Nadia begon gelijk aan haar kata’s en was continu bezig met het perfectioneren van haar standen, houding en kime.

Rond 10:30 uur was het wel weer gedaan, zeker ook omdat er in de middag een centrale training was met de Nederlandse selectie in de sporthal waar de toernooien zullen worden gehouden. Overigens is deze sporthal volledig gerenoveerd naar deze tijd en is het voorzien van allemaal luxe sportelementen. In het gebouw hebben ze overigens ook een lunchroom en een restaurant.

Er zijn kosten nog moeite gespaard om deze sporthal volledig aan de eisen van het huidige sporten te laten voldoen. De sportzaal waar het toernooi zich afspeelt is behoorlijk groot. In het midden van de ruimte staat het verhoogde podium met daarboven een complete lichtstellage om de finales mooi gevisualiseerd eruit te laten zien.

Tijdens de kwalificatiedagen zijn er vier tatami’s die langs de tribunes zijn gelegd, zodat het publiek ook een fantastisch zicht heeft op de wedstrijden en de deelnemers goed kan aanmoedigen. Achterin in de sportzaal is de goed geoutilleerde opwarmruimte die alleen gebruikt mag worden door de sporters van die dag die dezelfde dag hun wedstrijden hebben.

Rond de klok van 13:45 uur zijn we met z’n allen richting Braga Sporthal gereden. Er was door de organisatieleiding aangegeven dat iedereen uiterlijk om 14:30 uur voor de sporthal aanwezig dienden te zijn. Voor velen was het elkaar weer even begroeten en bijpraten. Rond de klok van 15:00 uur ging het echt gebeuren buiten, voor de sporthal werd de foto van de hele groep gemaakt. Na het rommelige organiseren, zodat iedereen op de foto zou komen te staan, was het tijd om de sporthal te betreden. De groep werd gesplitst in kata deelnemers en kumite deelnemers. De kata-deelnemers die ook kumite zullen gaan doen op het toernooi gingen eerst met de kumite mensen mee, want die moesten zichzelf laten wegen en hun WIKF-paspoorten plus hun ID-kaart of paspoort laten controleren. Na de weging kregen ze een deelnemerskaart.

Nadat alle wegingen waren afgerond zijn ze met z’n allen richting de sportzaal gegaan om te gaan trainen. Dat was rond de klok van 17:00 uur. Mark en Rita Nijssel namen de kata-deelnemers apart en Alex van Suffelen, Wim Stigter en Robbin Ooms namen de kumite deelnemers apart. Na hard trainen met elkaar werd rond de klok van 18:15 uur gesloten en werd er een peptalk en een advies gegeven voor de wedstrijd. Hierna is iedereen zijns weegs gegaan.

Robbin en Wim vertrokken direct richting de meeting in het Mercure Hotel (HQ) om alles door te krijgen en door te nemen. Martha, Marcel, Urs, Dave, Nadia, Jay en Mila zijn eerst naar de Japanner geweest om sushi te gaan eten. We hebben een fantastisch goed restaurant gevonden, waar we voor weinig geld onbeperkt sushi en alle andere lekkernijen. Zelfs de kinderen hebben meer dan je eigenlijk normaal opschept opgegeten.

Rond 21:15 u zijn Ursula & Dave naar de supermarkt gereden om boodschappen te halen en is de rest – Martha, Jay, Milla, Nadia en Marcel – naar huis gegaan. De supermarkt was letterlijk supergroot, daar past de AH in Nederland wel 4 keer in. Ze hebben er zowel food als non-food.

Deze slideshow vereist JavaScript.