Ready to fight!

Wim begeleidt Mila naar de mat

Nadia is er klaar voor!

Het team van Karate Instituut Wairando verbleef in Amares met z’n allen, m.u.v. Isabel die in een hotel in Braga verbleef, in een groot appartement met zwembad en pooltafel. Het was de eerste dag dat iedereen even lekker kon uitslapen. De twee kleinsten kwamen dan ook het laatst uit hun bed rollen.

Nadat iedereen had gegeten, zich had opgeknapt en zijn tas had ingepakt vertrokken we richting Braga om nog even het park Bom Jezus te bezoeken. Het vliegtuig vertrok pas 22:00 uur van Porto het vliegveld. Bom Jezus is zeker de moeite waard om te bezoeken het is een mooi park, het promo filmpje van de Portugese WIKF was daar ook opgenomen en zag er fantastisch uit.

Na een lekkere wandeling gemaakt te hebben, vooraf waren we met het treintje naar boven gegaan, zijn we met z’n allen boven op de berg bij Bom Jezus een lunch gaan pakken – overheerlijke super hamburgers, friet en Cola en IJsthee – bij het restaurant dat daar zit. Na de afgelopen dagen in de Sporthal in Braga doorgebracht te hebben was het best lekker om in de buitenlucht te lopen en te zitten. Helaas zat in de middag het weer niet mee, want het begon te regenen.

Uiteindelijk zijn we naar beneden gelopen via de trappen van het park om naar onze auto’s te gaan en richting Porto te rijden om daar onze gehuurde auto’s in te leveren. Op het vliegveld voegden Isabel en Esmeralda de Visser zich ook bij de groep. Esmeralda die het hele weekend een trouwe toeschouwer is geweest was redelijk schoor, net zo als Marcel.

Om 22:00 uur zijn we vertrokken van Porto om rond de klok van 01:00 uur in Amsterdam op Schiphol te landen. Na het ontvangst van de vader van Isabel, Peter Mellegers, de vrouw van Wim – Carola – en Rolf die Martha op kwam halen is iedereen naar huis gegaan om nog even de rust te pakken van die dag. Want een aantal moest de woensdag al weer werken.

We hebben een mooie tijd gehad zowel op het Europese kampioenschap als het verblijf in Braga en Amares. Mooie herinneringen en voor velen een succesvol EK en voor een paar een rijke ervaring voor het volgende toernooi.

Voor een aantal was dit de eerste keer in Portugal, maar zo te horen zeker niet de laatste keer. De Portugezen in die omgeving zijn zeer gastvrij, ondanks dat velen geen Engels spreken, en het is een zeer mooie omgeving. Mensen die van Italië houden kunnen in deze streek zeker goed terecht en het eten is stukken goedkoper.