Enter your keyword

Wairando opent vestiging in Alblasserdam

Het laatste nieuws van Wairando

Wairando opent vestiging in Alblasserdam

Wairando opent vestiging in Alblasserdam

Op 26 september opent Karate Instituut Wairando ook een vestiging in Alblasserdam op de Maasstraat 30 in Alblasserdam naast de al bestaande vestigingen in Zwijndrecht Perkstraat, Zwijndrecht Welhorst, Dordrecht, Hoogvliet en Schiedam.

In deze sportzaal zal elke woensdag getraind worden van 18:00 – 19:00 u door kinderen en beginners. Van 19:00 – 21:00 uur is er trainen voor elke volwassene zowel beginners als gevorderden.

De vestiging in Alblasserdam is op veler verzoek geopend. Veel kinderen van IKC de Schalm in Alblasserdam, waar Robbin en Dave lesgaven voor de zomer, vertelden dat zij graag karate wilden trainen. Natuurlijk geeft Wairando aan zoveel verzoeken graag gehoor.

Onderzoek: karate stimuleert de hersenen

Karate is namelijk een sport voor iedereen. Oud en jong kan het trainen. En uit studie is gebleken, dat karate ook nog eens goed is voor de ontwikkeling van de hersenen! Dit komt omdat bij karate niet alleen je lichaam in beweging is, maar ook omdat je moet nadenken over de bewegingen die je doet. Niet alleen hoe je ze moet doen, maar ook waarom je die bewegingen maakt.

Dat noemen ze een verdeelde aandachtstaak. Je moet aan twee dingen te gelijk aandacht besteden. Ga maar eens tijdens het tandenpoetsen op een been staan en zak dan door je standbeen. Moeilijk? Voor ons karateka is dat een eitje: want wij zijn gewend om twee dingen te gelijk te doen en te onthouden. Daarnaast verbetert ook de tijd dat je aandacht aan iets kunt besteden en je concentratie, bijvoorbeeld op school.

Wil jij ook je hersenen stimuleren? Neem dan contact op via het formulier op onze site en kom proeftrainen in onze nieuwe vestiging in Alblasserdam of een van de andere steden!

Comments (2)

  1. Avatar
    L Van Steenis
    mrt 8, 2019

    Goedenavond

    Vanaf welke leeftijd is karate

Post a Comment

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niets meer missen van Wairando? Volg ons via Facebook en Instagram!

%d bloggers liken dit: