Afgelopen zondag 20 januari 2019 heeft de WIKF World Chief Instructor Jon Wicks (8e dan) bekend gemaakt dat Robbin Ooms (4e dan) de nieuwe WIKF Chief Instructor Nederland is. Op het tweedaagse Wado Ryu seminar in het Sportcentrum in Papendrecht gaven Jon Wicks en Wim Massee aan zowel jeugd, jongeren als volwassenen karatelessen over hoe je  op een juiste manier de verschillende technieken moet uitvoeren. Er was een zeer grote groep Wado Ryu karateka’s aanwezig uit zowel Nederland alsook uit verschillende andere Europese landen (België, Noorwegen, Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland en Duitsland). Het waren niet alleen kihon (basis) of kata (schijngevechten) technieken, maar ook kumite technieken. Jon Wicks is zelf wereldkampioen kumite geweest.

Robbin kreeg het stokje overgedragen van Wim Massee (8e dan) die lid is van de WIKF wereld technische commissie en die daarvoor helemaal uit Spanje was overgekomen. Hij is jaren Chief Instructor geweest van Nederland en Spanje. Mathieu Beysen (8e dan) Chief Instructor Europa en ook lid van de WIKF wereld technische commissie was ook aanwezig vanuit België bij deze belangrijke overdracht. Deze niet geheel onbelangrijke verandering binnen Nederland is een relevante voorwaartse stap om het kwaliteitsniveau van de Wado Ryu karateka naar een nog hoger niveau te brengen. Robbin is de afgelopen 3 jaar al assistent Chief Instructor geweest. Nu ligt er een mooie en zware uitdaging op zijn pad vertelde Jon Wicks. Hij verwacht ook dat alle hoge dan-graden Robbin zullen ondersteunen daar waar hij dit kan gebruiken om het Wado Ryu te laten groeien en alle karateka’s naar een hoger niveau te brengen. Robbin wordt bijgestaan door de WIKF voorzitter Michel IJzendoorn die zelf ook houder is van de 1e dan.

Voor de mensen die Robbin nog niet kennen willen we een beetje over zijn karate-achtergrond vertellen. Op jonge leeftijd (5 jaar) is hij lid geworden van Karate Instituut Wairando en werd in die tijd door Joop zelf getraind. Hij heeft zijn sportsporen al verdiend. In Nederland o.a. door meerdere malen Nederlands kampioen te worden. In 2010 is Robbin op het EK Europees kampioen geworden op zowel het onderdeel kumite-individueel en kumite-team. In 2011 is hij wereldkampioen geworden op het onderdeel kumite. Robbin zijn sporthart ligt ook volledig bij het karate en deze passie merken en zien veel mensen die met hem trainen of getraind worden. Als zeer ervaren karateka beheerst hij alle technieken op de diverse onderdelen – kata, kumite, tanto dori (mesvechten) en tachi dori (zwaardvechten) – die binnen Wado Ryu karate allemaal kunnen worden beoefend en door de dan-graad houders moeten worden beheerst.

Wil jij kennismaken met Robbin Ooms of door hem getraind worden kom naar onze proeflessen en ervaar hoe hij jou kan helpen in het recreatief karate of om zelf sportkarateka te worden. Stuur een e-mail via het contactformulier dat je een proefles wilt volgen of stuur via het e-mailadres info@wairando.nl een berichtje. We zien je gauw op onze karateschool.