Dit weekend was het internationale open-kampioenschap karate (alle stijlen) in Amsterdam. Karate instituut Wairando was ook aanwezig met diverse deelnemers in verschillende categorieën. Van de zeven deelnemers hebben er drie – Jay Stigter (goud), Mila Pieplenbosch (brons) en Jeremiah Onoria (brons) – podiumplaatsen binnengesleept.

Kardo Jaleel, Fatima Castro Catarino, Thijs Lengkeek, Jeremiah Onoria, Tim van Kempen en Nadia Pieplenbosch vielen niet of net niet in de prijzen, maar hebben allen een goede wedstrijd gespeeld. Tim was assistent-coach naast Wim Stigter en Dave Pieplenbosch die laatste stond eens niet als scheidsrechter op dit toernooi, Marcel Both was wel aanwezig als scheidsrechter van Wairando.

In de ochtend hebben Nadia en Mila op het toernooi hun kata-wedstrijden (schijnvechten) gedraaid. Mila viel helaas in de halve finale eruit en kon het kata-gevecht niet verzilveren met een bronzen podiumplaats. In de middag mocht ze haar kumite wedstrijden draaien en haalde het brons naar binnen voor Wairando. Ondanks de goed uitgevoerde kata – Bassai – verloor Nadia in de eerste ronde de kans op een podiumplaats.

De kumite wedstrijden (het vrijvechten) waren behoorlijk intensief mede ook door de verschillende deelnemers uit Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk en natuurlijk Nederland. Er waren ruim 700 deelnemers aanwezig voor beiden karateonderdelen. Kardo en Jeremiah zaten beiden in dezelfde poule. Jeremiah wist door zijn doorzettingsvermogen en een spel met lef voor het gevecht om te zetten naar een derde plaats. Jay zijn wedstrijden begon met een wedstrijd waar hij zijn tegenstander met 8-0 van de mat speelde. Zijn tweede wedstrijd kwam hij achter te staan met 7-9. Maar door tactisch en creatief spel wist hij deze naar 10-9 om te buigen zijn laatste wedstrijd wist hij ook te winnen en zo zijn gouden podiumplaats binnen te halen. Fatima, was goed bezig en bleef geregeld in de wedstrijden haar eigen spel spelen en aanvallen. Helaas waren haar tegenstanders met meer ervaring. Hiermee kwam ze op de 4eplaats. Net zoals Kardo. Thijs had alleen maar buitenlanders tegen zich en het begon tegen een spanjaard. Helaas was deze sneller en bedrevener, later tegen de Luxemburger verloor hij ook de wedstrijd. Tim begon goed, maar door een knieblessure en nog steeds last hebben van zijn hamstringblessure moest hij in zijn laatste wedstrijd het gevecht opgeven.

Al met al was het een enerverende wedstrijddag met veel leermomenten in de verschillende wedstrijden voor zowel de deelnemers als de coaches. Als je ook interesse hebt kom gerust bij ons eens een proefles volgen. We zitten in Alblasserdam, Dordrecht, Hoogvliet, Schiedam en Zwijndrecht. Kijk gerust bij ons op de website www.wairando.nlen meld je aan.

Foto’s: v.l.n.r.: Jay Stigter (goud), Mila Pieplenbosch (brons) en Jeremiah Onoria (brons)